RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Служба безпеки України затримала у Харкові доцента одного з університетів, який коригував ракетно-артилерійські удари Росії по військовій та критичній інфраструктурі міста.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: СБУ оголосило підозру агенту кремля "Буратіно" - на черзі може бути "Казбек"

"Контррозвідка Служби безпеки викрила в Харкові ще одного агента головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ). Він коригував ракетно-артилерійські удари Росії по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що коригувальником виявився 49-річний доцент одного з харківських університетів, якого російська військова розвідка завербувала дистанційно після початку повномасштабного вторгнення.

Серед основних завдань ворожого агента була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківської області, які багаторазово зазнавали обстрілів з боку окупаційних військ. Ще зловмисник відстежував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, включаючи боєприпаси та амуніцію українських воїнів", - підкреслюється у повідомленні.

Також завданням зрадника було відстеження діяльності іноземних волонтерських організацій на території Харкова. Співробітники СБУ викрили агента військової розвідки Росії та затримали його у власному будинку. Він передавав розвіддані в ГРУ через месенджер у вигляді текстових повідомлень та позначок на електронних картах.

"Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з агресором. На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала організатора міжнародного каналу вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29 та двох його спільників.

  • Вас також може зацікавити:

Фаріон "здала" студента в Криму: екснардепу може загрожувати зустріч із СБУ

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

В Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото