RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В ЗСУ провели заміну командувачів ЗСУ з півдня і півночі

В Збройних силах звільнили командувачів ОК "Південь" та ОК "Північ" та призначили нових. Командуючим "ОК Південь" призначено полковника Геннадія Шаповала, командуючим "ОК Захід" - генерала Володимира Шведюка.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Читайте також: У Повітряних силах новий речник: хто прийшов на заміну Ігнату

За його словами, звільнено командуючого ОК "Південь" Андрія Ковальчука та командуючого ОК "Захід" Сергія Літвінова. Генерала Андрія Ковальчука призначено керівником Військової Академії.

Командуючим "ОК Південь" призначено полковника Геннадія Шаповала, колишнього комбрига 59=ї бригади. Комбригом його призначили у жовтні 2019. До цього він навчався у Військовому коледжі Армії США. У квітні 2022-го він отримав звання бригадного генерала.

Командуючим "ОК Захід" призначено бригадного генерала Володимира Шведюка. Раніше він служив в силах ТРО. Шведюк обійняв посаду бригадного генерала у червні 2022-го, до цього він був заступником командира ТрО та начальником штабу угруповання Об'єднаних сил. Військовий брав участь в АТО. У 2018-му його призначили на посаду командира 59-ї ОМПБр. Також обіймав посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату оперативного командування "Захід" ЗСУ.

Раніше ми повідомляли про звільнення Олега Ніколенка з МЗС.

  • Вас також може зацікавити:

Позаду 3,5 роки роботи: речник МЗС Ніколенко пішов з посади

Заслання чи трамплін? Чому Залужного відправляють до Лондона

Завдань більше - людей менше: до чого призведе оптимізація Кабміну