RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Кемерон літав в США, щоб переконати Трампа розблокувати військову допомогу Україні

Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон під час поїздки до США намагався переконати екс-президента Дональда Трампа розблокувати допомогу Україні, проте успіху не мав.

Про це пише The Guardian.

Читайте також: Україна втрачає позиції: у Білому домі відзначились гучною заявою і звинуватили Конгрес

За інформацією джерел видання, під час приватної вечері у резиденції Трампа у Флориді, Кемерон наголошував на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року для кожного члена НАТО будуть розроблені плани досягнення або перевиконання цільових витрат на оборону. Він сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі зі спікером палати представників Майком Джонсоном.

Команда передвиборчої кампанії Трампа заявила, що на вечері обговорювалися "майбутні вибори в США та Великобританії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність для країн НАТО виконати свої вимоги щодо витрат на оборону та припинення вбивств в Україні".

На спільній прес-конференції у Вашингтоні у вівторок Кемерон і державний секретар США Ентоні Блінкен повторили свої давні заклики до Конгресу розблокувати допомогу.

За словами оглядача, аргументи Кемерона суперечать триваючій боротьбі за владу всередині Республіканської партії, оскільки прихильники жорсткої лінії, які охололи щодо продовження фінансової підтримки України, погрожують усунути Джонсона, якщо він винесе пакет допомоги на голосування, коли Конгрес повернеться з двотижневої відпустки.

"Спроба Девіда Кемерона переконати Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів, схоже, провалилася, оскільки британському міністру закордонних справ навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу Майком Джонсоном", - резюмують у виданні.

Раніше ми розповідали, що НАТО готує план допомоги Україні на $100 млрд.

  • Вас може зацікавити:

Патова ситуація: чому Конгрес може провалити пакет допомоги Україні

Джонсон анонсував "нововведення" в допомозі України: реакція Білого дому

Джонсон пообіцяв "важливі нововведення" у законопроєкті про допомогу Україні