RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Джонсон пообіцяв "важливі нововведення" у законопроєкті про допомогу Україні

У неділю, 31 березня, Майк Джонсон зауважив, що законопроєкт про допомогу Україні, який Палата представників США не ухвалила і пішла на канікули, почне обговорюватись вже після повернення представників – документ може містити "деякі важливі нововведення".

Про це пише видання The Hill.

Читайте також: Республіканці придумали альтернативну схему допомоги Україні: у Білому домі невдоволені

В повідомленні вказано, що Джонсон в інтерв’ю "Sunday Night in America With Trey Gowdy" вказав на своє складне становище, проте наголосив, що протягом усього поточного періоду роботи він працював над розробкою пакета, який має намір винести на голосування вже після "канікул" Палати представників.

"... ми маємо досягти консенсусу. Ми говорили з усіма членами…Коли ми повернемося після цього періоду, ми будемо просувати документ, але я думаю, що він буде мати деякі важливі нововведення", – вказав він.

The Hill зауважує, що Джонсон навів, як приклад, можливості надання Україні кредиту. Він вказував, що ця думка активно ширилась, вказуючи, що це один зі способів, як "підтримати Україну таким чином, щоб пом’якшити занепокоєння консерваторів щодо надання додаткової допомоги".

Видання передає, що Джонсон також згадав про закон "REPO for Ukrainians Act". Це надає право конфіскувати російські суверенні активи, заморожені в США, і передавати їх Україні для використання у війні проти Росії. Ось як коментує це спікер Палати представників:

"...якщо ми можемо використовувати арештовані активи російських олігархів, щоб дозволити українцям боротися з ними, це просто чиста поезія. Навіть президент Трамп говорив про кредитну концепцію, де ... ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми встановлюємо такі відносини, за яких вони зможуть повернути її нам, коли настане час".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що спікеру Джонсону загрожує відставка.

  • Вас також може зацікавити:

Головний пункт порядку денного: у Конгресі США зробили нову заяву про допомогу Україні

Керовані боєприпаси, сотні БТРів і не тільки: Україна отримає новий пакет зброї від союзника

Чи будуть США відправляти своїх військових до України: у Байдена дали відповідь