RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Джонсон розповів, коли Конгрес візьметься за ухвалення допомоги Україні

Розгляд законопроєкту щодо допомоги Україні від США є досить складною справою – щодо формату майбутнього пакету серед конгресменів триває дискусія.

Про це повідомив спікер Палати представників Майк Джонсон на пресконференції після повернення Палати до роботи після перерви, інформує "Голос Америки".

"Щодо пакета про додаткове фінансування, члени Палати представників продовжують активно обговорювати наші варіанти подальших дій. Як ви знаєте, щодо цього існує багато різних ідей. Це дуже складне питання у дуже складний час. Час спливає, і всі тут відчувають невідкладність цього. Але необхідно досягнути консенсусу щодо цього питання. І це те, над чим ми працюємо", — заявив Джонсон.

Читайте також: В США придумали "схему" на $50 мільярдів для допомоги Україні: як працюватиме механізм

Варто зазначити, що раніше повідомлялося, буцім-то голосування в Палаті представників США щодо допомоги Україні відбудеться не раніше середини квітня, а, можливо, й пізніше. Спікер Майк Джонсон продовжує шукати способи помʼякшення напруги з опозиції республіканців.

У кінці 2023 року військова допомога США для України була вичерпана. У жовтні минулого року Джо Байден звернувся до Конгресу з проханням виділити 106 мільярдів доларів. З них понад 61 мільярд були призначені для України, переважно на закупівлю зброї в США. Решта коштів передбачалася для Ізраїлю, допомоги в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, гуманітарних заходів у секторі Гази та інших потреб. Однак запит не було схвалено через політичні розбіжності.

Раніше Апостроф повідомляв, що Сполучені Штати передадуть на користь України через Естонію майже 500 тисяч доларів конфіскованих російських активів.

  • Вас також може зацікавити :

Країна НАТО надасть 21 млн доларів на відбудову Миколаєва

Якщо Штати не дадуть гроші, у нас залишиться два варіанти - нардеп Юлія Клименко

Україна отримала від Канади велику суму: на що підуть гроші