RU  UA

США послали психологічний сигнал, у війні може настати перелам: що допоможе Україні

Надання США Україні військової допомоги - вагомий психологічний сигнал. Інші закордонні партнери також надають допомогу в значно більших обсягах у порівняні з попередніми періодами, щоб Росія розуміла, що не все так буде легко.

Таку думку висловив кандидат економічних наук, головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Ситуація складна, ворог штурмує місто: скільки росіян задіяли для атаки на Часів Яр

"В Росії було сподівання, що цієї допомоги не буде, і вони якось трошки розслабились. І тут, коли отримують таке рішення США, партнери Сполучених Штатів розуміють, що зараз час посилити психологічний ефект цієї допомоги, і тому вони дають в значно більших обсягах у порівняні з попередніми періодами, щоб Росія розуміла, що не все так буде легко", - зазначив він.

На думку Уса, від долі битви за Часів Яр змінитися хід війни, тому зараз і надають озброєння, щоб виграти цю битву.

"А далі подивитись, чи стане вона переламною, чи її ефект буде не таким значним, тим не менш, щоб Росія зрозуміла, що їм так легко не вдасться далі просуватись... Головне, щоб це була не крапка, а один з багатьох пакетів допомоги Україні", - сказав він.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як швидко ворог втратить наступальний потенціал після отримання ЗСУ західної військової допомоги.

  • Вас також може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

ЗСУ скоротили армію РФ ще на тисячу окупантів: свіжі дані про втрати ворога