RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ситуація складна, ворог штурмує місто: скільки росіян задіяли для атаки на Часів Яр

Росія зосередила наступальні дії на Часів Яр на Донеччині. На його штурм кинула близько 20 тисяч солдатів.

Про ситуацію на Донбасі розповів речник оперативно-стратегічного угруповання війська "Хортиця" Назар Волошин під час ефіру "Суспільне. Студія".

Читайте також: Окупаційні війська продовжують атакувати околиці Часового Яру - офіцер бригади "Рубіж"

Він зазначив, що проти українських сил на ділянці фронту поблизу Часового Яру воюють російські підрозділи 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних сил.

"На відтинку навпроти Часового Яру проти нас воюють російські десантники з 217 парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Росії. Це десь 20-25 тисяч військовослужбовців російських намагаються штурмувати Часів Яр і околиці населених пунктів біля нього", - повідомив військовий.

При цьому росіяни постійно планово штурмують українські позиції, проте не закріплюються й відходять. Однак, окупанти не полишають спроб захопити місто. До всього - не рахуючись з втратами як в живій силі, так і у військовій техніці.

Тим часом, російської армії в місті немає. Часів Яр - під контролем України.

"Ситуація навколо міста складна, проте ситуація контрольована, наші захисники і отримують підкріплення, і стабілізують смугу", - додав Назар Волошин.

Нагадаємо, за минулу добу на фронті сталося 85 бойових зіткнень - за день ворог провів 4 ракетні та 45 авіаційні удари, а також 71 раз обстріляв з РСЗВ українські позиції та населені пункти. Активні бої велися на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

Росія йде на крайній ризик на Запорізькій АЕС - Ольга Кошарна

Битва за Часів Яр: чи вдасться росіянам взяти ключове місто до 9 травня

ЗСУ скоротили армію РФ ще на тисячу окупантів: свіжі дані про втрати ворога