RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Перший саміт миру пройде в Швейцарії: названо дату і головні питання

Вже 15-16 червня відбудеться перший Саміт миру в Швейцарії. Він стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеосяжного, справедливого та тривалого миру для України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Читайте також: "Подібні розмови були перед революцією 1917 року": що є свідченням швидкого розпаду Росії

"15-16 червня на виконання січневої домовленості між Президентом України Володимиром Зеленським і Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд відбудеться перший Саміт миру для України. Місцем його проведення сторони обрали Бюргеншток, розташований неподалік швейцарського міста Люцерн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що організація Саміту є результатом скоординованих зусиль української та швейцарської сторін. У ньому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів. Засади роботи цього заходу було вироблено та погоджено під час низки міжнародних зустрічей радників із національної безпеки, ініційованих Офісом Президента для опрацювання Української формули миру.

"Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України згідно зі Статутом ООН та нормами міжнародного права. Повагу до цих принципів засвідчили всі запрошені до участі в заході. Саміт присвячено розробці рамок для досягнення цієї мети, щоб стимулювати майбутній мирний процес", - наголосили в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Дональд Трамп запропонував свій "мирний план" для України та Росії .

  • Вас також може зацікавити:

Шольц розповів, коли і як може закінчитися війна в Україні

"М'яка формула миру": Медвєдев видав чергову маячню про захоплення України

Єрмак назвав умову, за якої Україна погодиться на переговори з Росією