RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Україна може отримати ще 50 млрд доларів допомоги: де союзники візьмуть цю суму

США, які запровадили нові санкції проти РФ, ведуть переговори з іншими країнами Групи семи (G7) про допомогу Україні на суму 50 мільярдів доларів і залучення для цього значної кількості від заморожених російських активів.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, що знайомі із цією пропозицією.

Читайте також: Гарантії безпеки для України: в Білому домі розповіли про новий етап перемовин

Так, Сполучені Штати намагаються підписати угоду про надання 50-мільярдної допомоги Україні на саміті G7, який відбудеться в Італії у червні 2024 року. Переговори "тривають складно" і можуть зайняти декілька місяців.

"Ми обговорюємо це. В ідеалі ми хотіли би, щоб усі країни G7 брали участь (у наданні допомоги - "Апостроф"), щоб США не робили це самостійно", - зазначила глава Мінфіну США Джанет Єллен в коментарі Bloomberg.

Після російського повномасштабного вторгнення в Україну, Канада, США, ЄС і Японія заморозили активи РФ на близько 300 мільярдів доларів, з яких орієнтовно 5-6 мільярдів доларів знаходяться у Штатах.

За даними Euroclear, за перший квартал цього року, близько 159 мільярдів євро заморожених російських активів принесли чистий прибуток у 557 мільйонів євро (601 мільйон доларів). Торік активи принесли орієнтовно 3,9 мільярди євро чистого прибутку. Водночас суверенні активи Росії, якими володіє компанія, можуть зрости до 190 мільярдів євро до 2028 року, тому що стануть готівкою.

Раніше ми писали, коли надійде основна маса зброї від США в Україну.

  • Вас може зацікавити:

Італія передасть Україні новий пакет допомоги з системою ППО SAMP/T

У Києві з таємним візитом побував глава МЗС Британії: про що говорив з Зеленським

Україна отримає від США найновіші дрони, оснащені вогнепальною зброєю: фото і характеристики