RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Гарантії безпеки для України: в Білому домі розповіли про новий етап перемовин

Україна, попри те, що раніше підписала нові угоди про безпеку з деякими союзниками, продовжує вести переговори щодо гарантії безпеки з США - триває обговорення представників уряду США з українськими колегами стосовно того, які потреби мають бути згадані в угоді.

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на радника Білого дому з національної безпеки Джона Кірбі.

Читайте також: Шлях до завершення війни: як світ впливає на Росію

На питання стосовно того, на якому етапі наразі переговори між Києвом та Вашингтоном про двосторонню безпекову угоду, Кірбі вказав:

"Незалежно від того, коли ця війна закінчиться, незалежно від того, як ця війна закінчиться, Україна все одно матиме довгий кордон з Росією, і вони все одно матимуть законні безпекові потреби. Сполучені Штати будуть продовжувати їх підтримувати, поки вони уточнюють свої потреби, як ці потреби мають виглядати".

"Голос Америки" нагадує, що 30 квітня представники уряду США, а саме члени Держдепартаменту, Міністерства оборони США та Ради національної безпеки США, продовжили обговорення з українськими колегами стосовно безпекових домовленостей – тоді про це повідомляла пресслужба Держдепартаменту США. Зауважували, що обговорення "має важливе значення для довгострокових двосторонніх домовленостей у сфері безпеки та інших зобов’язань, згідно зі Спільною декларацією "Групи семи"".

Представник Білого дому також додав, що США пишаються зусиллями свого уряду, "які спрямовані на підтримку України в розбудові її нинішнього потенціалу сил".

Разом з цим він додав, що дев’ять інших країн завершили переговори з Україною щодо двосторонньої безпекової угоди: "Ми всі працюємо над одним і тим же — намагаємося створити те, що можна буде назвати двосторонніми безпековими домовленостями".

Видання "Голос Америки" нагадує, що США та Україна мають намір укласти двосторонню безпекову угоду вже цього літа на саміті НАТО. Угода працюватиме за схожою схемою, яка зараз діє в Ізраїлі – вона передбачатиме пріоритет в постачанні зброї та передових технологій.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ще одна країна готова підписати угоду про безпеку з Україною.

  • Вас також може зацікавити:

Україна та Данія підписали угоду про гарантії безпеки: що відрізняє її від попередніх

Україна і Італія підписали угоду про гарантії безпеки: відео і всі деталі

Гарантії безпеки і снаряди від ЄС: підсумки візиту лідерів країн Заходу до Києва