RU  UA

"Це готувалось давно": нардеп про звільнення Кубракова і Сольського

Відомо, що стало причиною звільнення міністра агрополітики Миколи Сольського, який є підозрюваним у справі про розкрадання землі, та міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів народний депутат України Олексій Гончаренко.

Читайте також: Рада звільнила міністра аграрної політики: у чому підозрюють Сольського

Він зазначив, що Кубраков не з'явився у Верховній Раді, щоб прозвітувати про свою роботу, оскільки питань до нього багато, ще з часів "Великого будівництва".

"Наразі пан Кубраков був відповідальний, наприклад, за безпеку та захист об'єктів інфраструктури. Це не означає, звичайно, що у всьому винен Кубраков, так казати несправедливо. Але давайте, зізнаємося відверто – чорна кішка між ним та партією "Слуга народу" пробігла давно. Це готувалось, і просто цей процес затягнувся", - вважає нардеп.

Щодо Сольського, то на думку Гончаренка, він був одним із найбільш ефективних міністрів у Кабміні.

"Але ми знаємо історію про підозру до нього від НАБУ, очевидно, що він мав піти у відставку. Що він зробив. Справа честі. Самостійно написав заяву, прийшов до Ради, розповів про результати своєї роботи. Це нормально, він поводився гідно", - пояснив він.

Таким чином, зараз у Кабінеті міністрів утворилось вже п'ять "дірок".

"Немає міністрів у справах ветеранів, культури та інформаційної політики, аграрної політики, інфраструктури, а також молоді та спорту. Це вже забагато", - додав Олексій Гончаренко.

Раніше ми повідомляли, що президент звільнив з військової служби ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного та змінив командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Гучна справа міністра-корупціонера Сольського: чиновника відпустили під заставу

Міністр Сольський подав у відставку

З Міноборони звільнили топчиновника, який відповідав за забезпечення бійців на фронті