RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Міністр Сольський подав у відставку

Голова Мінагрополітики Микола Сольський, якого підозрюють у незаконному привласненні землі на 500 млн грн, написав заяву про відставку.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook.

Читайте також: Участь НАБУ може припинити схеми розкрадання держкоштів через банківські гарантії Банку Альянс - ЗМІ

Він зазначив, що 25 квітня надійшла відповідна заява від міністра. Її парламент розгляне на найближчому засіданні.

"До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади Міністра аграрної політики та продовольства України. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань", - написав Стефанчук.

Сольський у коментарі "Телеграфу" прокоментував заяву про звільнення з посади, зазначивши, що вона має бути розглянута народними депутатами, і в разі висловлення довіри - продовжить працювати.

"Така заява може і має бути розглянута в Раді. Якщо висловлять довіру (не підтримають відставку, - Ред.), буду працювати, а якщо не дадуть, не буду. Я ставлюся до цього спокійно", - повідомив він.

23 квітня Антикорупційне бюро України повідомило про те, що колишнього голову аграрного комітету Верховної Ради - чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння ще на 190 млн грн.

Там зазначили, що до складу злочинної організації входили інші посадовці органів Держгеокадастру.

Упродовж 2017-2021 років було привласнено 1250 земельних ділянок площею 2493 гектари. Ще хотіли заволодіти 3282 гектарами землі, однак їм завадили НАБУ та САП, які на ділянки наклали арешт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що керівника пресцентру Сил оборони Півдня Наталю Гуменюк, яку медійники раніше звинуватили у тому, що вона перешкоджає висвітленню російських військових злочинів, звільнили з посади.

  • Вас також може зацікавити:

Позаду 3,5 роки роботи: речник МЗС Ніколенко пішов з посади

Заслання чи трамплін? Чому Залужного відправляють до Лондона

Завдань більше - людей менше: до чого призведе оптимізація Кабміну