RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Байдена просять зняти обмеження: хто ще у США виступає за дозвіл Україні бити по цілях у РФ

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав президента Джо Байдена зняти обмеження на використання американської зброї для ураження ракетних та артилерійських пускових установок, розташованих безпосередньо під кордоном з Росією.

Про це пише New York Times.

Читайте також: План успіху для України: чому Вашингтон знову обіцяє нам перемогу

Як пише видання, пропозиція Блінкена, з якою він виступив після візиту до Києва минулого тижня, все ще перебуває на стадії формування. Зазначається, що наразі незрозуміло, скільки його колег з найближчого оточення Байдена підписалися під нею. Документ ще не був офіційно представлений президенту.

Повідомляється, що речник Держдепу відмовився коментувати внутрішні дискусії щодо української політики, зокрема звіт Блінкена після його повернення з Києва, проте посадовці, які брали участь в обговоренні, зазначили, що позиція Блінкена змінилася, оскільки росіяни почали новий наступ.

Видання нагадує, що Великобританія зняла свої власні обмеження, щоб її крилаті системи Storm Shadow можна було використовувати для більш широкої націленості на Росію. Окрім того, наразі США також розглядають можливість відправки своїх військових в Україну для навчання, що раніше американський президенд забороняв.

Раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон заявляв, що США мають дозволити Україні вести війну "так, як вона вважає за потрібне".

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про передачу ще 2 млрд доларів для української армії.

  • Вас може зацікавити:

Перемир'я поки що неможливе: головні тези розмови Зеленського з журналістами про війну і не тільки

НАТО може відправити війська в Україну: названо умову

Німецький оборонний концерн вироблятиме в Україні системи ППО: коли може відкритись завод