RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Чи дозволили США бити по РФ своєю зброєю: Пентагон дав відповідь

Попри те, що вже понад близько 11 світових країн дали дозвіл на використання західної зброї для ударів по території Росії, політика Пентагону в цьому плані залишається сталою — удари поза кордонами країни наразі не дозволяють.

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу, який відбувся 30 травня.

Читайте також: Збройна коаліція зростає: коли Байден дасть добро на удари ракетами по Росії

На питання, чи розглядає Пентагон можливість послаблення обмежень на постачання зброї в Україну, Сінгх вказала, що США не заохочує завдавати удари по території Росії:

"… в нашій політиці не відбулося жодних змін. Допомога у сфері безпеки, яку ми надаємо Україні, має використовуватися всередині України, і ми не заохочуємо атаки і не створюємо можливості для атак на території Росії".

За її словами, Україна може досягти ефективних результатів, зосередившись на тактичних і оперативних цілях в межах кордонів:

"Ми вважаємо, що Україна може бути ефективною, зосередившись на тактичних і оперативних цілях, які безпосередньо впливають на конфлікт в межах її кордонів, а не переслідуючи більші геополітичні цілі в Росії. Отже, наша політика не змінилася".

Вона згадує, що безпекова допомога, яка надходила та надходить Україні, "... призначена для використання всередині України".

"Якщо щось зміниться, звичайно, ми дамо вам знати. Але зараз це все ще залишається нашою політикою. І ми вважаємо, що ми надали їм можливості і системи для того, щоб вони були ефективними на полі бою зараз", – додає вона.

Нагадаємо, раніше Макрон зробив різку заяву про дозвіл Україні бити по Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Шольц, здавайся: країни Заходу масово знімають табу на удари по Росії своєю зброєю

"Нам треба бути обережними": Мелоні заперечила можливість ударів по Росії

Парламентська Асамблея НАТО ухвалила важливе рішення щодо дозволу бити по Росії