RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Час Х" вже близько: у США назвали терміни перших ударів України американською зброєю по РФ

Тиск американських політиків на позицію президента США зробили свій вплив - Джо Байден дозволив бити Україні по території РФ американським озброєнням за певних умов. Американські чиновники очікують, що перші удари по РФ відбудуться вже дуже скоро.

Про це повідомляє The New York Times.

Читайте також: Збройна коаліція зростає: коли Байден дасть добро на удари ракетами по Росії

Представники Білого дому очікують, що Україна може почати завдавати удари по території РФ вже за кілька годин або протягом кількох днів.

The New York Times, посилаючись на слова американських чиновників, зауважує, що політика президента США "стосуються лише того, що вони охарактеризували як акти самооборони, щоб Україна могла захистити Харків".

Згадується, як під тиском радників Байден дозволив Україні завдавати обмежені удари по території Росії зброєю американського виробництва. NYT передає слова американського посадовця:

"Нещодавно президент доручив своїй команді забезпечити, щоб Україна могла використовувати зброю, надану США, для протидії вогню в Харківській області, щоб Україна могла дати відсіч російським військам, які нападають або готуються напасти на неї".

Крім цього також додається наступна цитата: "Наша політика щодо заборони використання ATACMS або ударів на великі відстані всередині Росії не змінилася". Ймовірно, що мається на увазі використання артилерійської системи, яка здатна досягати далеко вглиб російської території.

Видання передає, що попри те, що Білий дім назвав таке рішення президента США "вузьким" і таким, що дозволяє українцям завдати превентивного удару, якщо вони побачать докази підготовки до нападу (або у відповідь на російський обстріл під Харковом), його наслідки, ймовірно, будуть набагато ширшими. Адже досі американський президент відмовлявся дозволити використовувати зброю американського виробництва за межами українських кордонів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що вже 11 країн дозволили Україні бити своєю зброєю по території Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Байдена просять зняти обмеження: хто ще у США виступає за дозвіл Україні бити по цілях у РФ

Макрон зробив різку заяву про дозвіл Україні бити по Росії

Перейти чергову "червону лінію" вдасться? Коли США дозволять пускати свої ракети по Росії