RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Зеленський виступив перед Національними зборами Франції: відео і головні тези

Президент України Володимир Зеленський виступив із промовою перед Національними зборами Франції на зустрічі, присвяченій 80-й річниці висадки союзних військ у Нормандії під час Другої світової війни – наголосив зокрема на певності в перемозі над Росією та сподіваннях сучасної авіації для України.

Головні тези з промови президента України перед Національними зборами Франції зібрав "Апостроф".

Читайте також: Франція готує революційне рішення для України на зустрічі в Нормандії

Варто зазначити, що президент Зеленський перед Національними зборами Франції подякував країні та парламентарям французькою мовою, зазначивши, що перемогу над нацизмом вдалося досягти спільними зусиллями союзників.

Європа перестала бути континентом миру

Він вказав: сьогодні Європа перестала бути континентом миру:

"Ми живемо у такий час, коли Європа знов перестала бути континентом миру, на жаль. І в час, коли нацизм знов повертається, на жаль. Коли у Європі знов руйнуються вщент міста та спалюються села, коли в Європі знов фільтраційні табори, депортації та ненависть, яка стала новим російським культом. Коли Європу знов намагаються перекроїти силою і розказують, що ті чи інші народи нібито не заслуговують на самостійне існування".

Україна та світ не можуть програти

В контексті цього вказав, що світ не може програти російському диктатору володимиру путіну:

"Чи може Путін виграти війну? Ні, бо ми з вами не маємо права програти. Чи може ця війна згаснути на лініях, які є зараз? Ні, бо жодних ліній для зла не існує, що 80 років тому, що зараз. А якщо хтось сам спробує намалювати тимчасові лінії, це дасть лише паузу перед новою війною...Гітлер долав лінію за лінією, так само це робить сьогодні Путін".

Президент України також продемонстрував впевненість у тому, що Україна виграє, порівнявши це з вірою союзників, зокрема Франції, під час Другої світової війни:

"Чи можемо ми виграти цю битву? Безперечно так. Ми можемо. Україна, Україна, а, отже, Європа. Європа, а, отже, Франція. Я впевнений у цьому, так само як Франція. Франція вірила у свободу, коли ще День Д ще не відбувся, але той день висадки, як і день європейської перемоги був неминучий".

Загроза від Росії

Президент України наголосив, що те, що сьогодні спрямоване проти України, завтра може бути спрямоване проти всього світу, згадуючи про наративи Кремля із загрозами для Балтії, Польщі та Балкан :

"Видно вже навіть черговість, як може піти далі агресія: Балтія, Польща, Балкани і далі. Цей російський режим не визнає меж, йому недостатньо навіть Європи. Він вже руйнував Сирію та хаотизує Сахель, він інвестує в терор і підважує життя там, куди може дотягнутися, там де не зустрічає супротиву".

Сучасна авіація в Україні

Окрім певності у перемозі України глава держави наголосив на певності, що колись Україна матиме сучасну бойову авіацію на озброєнні

"Упевнений, що прийде день, коли Україна зможе побачити у своєму небі такі ж літаки, які вчора ми бачили в небі Нормандії. Вашу бойову авіацію, блискучі винищувачі, які під управлінням українських пілотів доведуть, що Європа міцніше, ніж зло яке посміло Європі загрожувати. Зараз, як 80 років тому, можемо це довести могутністю нашої єдності, могутністю союзництва, могутністю наших спільних ідеалів".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли ще Володимир Зеленський повинен зустрітися з Джо Байденом.

  • Вас також може зацікавити:

"Заточені" під Scalp і Storm Shadow: чим особливі бомбардувальники Mirage, які Франція передасть Україні. Фото

Чи чекати Україні прориву від саміту НАТО у Вашингтоні: позитивний і негативний прогнози

Україна отримає від Франції 650 млн євро: на що підуть гроші