RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

26 червня

Всі новини

Зеленський зустрінеться з Байденом: в Білому домі назвали дати

Попри те, що президент США не візьме участі в Саміті миру в Швейцарії, вже скоро Джо Байден та Володимир Зеленський проведуть дві суттєві зустрічі – у Франції та під час "Групи семи" в Італії.

Про це повідомляє AFP.

Читайте також: Без Байдена і Сі: чи вдасться Зеленському врятувати саміт миру

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван вказав, що президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський зустрінуться вже цього тижня у Нормандії, Франція. Опісля відбудеться ще одна зустріч – G7 – в Італії.

Зауважується, що "подвійна демонстрація підтримки" Байдена відбулася після критики за його відсутність на українському мирному саміті. "Подвійна демонстрація підтримки відбувається після того, як Байден зіткнувся з критикою за те, що заявив, що пропустить майбутній український мирний саміт у Швейцарії", – передає AFP.

Джейк Салліван наголосив, що перебуваючи цього тижня в Нормандії президент США "матиме можливість зустрітися з президентом Зеленським".

"Він зустрінеться з ним, щоб обговорити стан справ в Україні і те, як ми можемо продовжити і поглибити нашу підтримку України", - прокоментував Салліван.

Планує президент США зустрітися із Зеленським також під час G7 в Барі, Італія, що відбудеться 13-15 червня. Зустріч, за словами радника Білого дому, буде зосереджена зокрема на питанні заморожених російських коштів для підтримки військових зусиль України.

Тому протягом менш ніж двох тижнів "...президент (США – "Апостроф") матиме дві важливі зустрічі з президентом Зеленським".

Нагадаємо, раніше президент України розповів, скільки країн готові взяти участь у Саміті миру.

  • Вас також може зацікавити:

Мова не про НАТО: Байден розповів, яким має бути "міцний" мир в Україні

Україна все ближче до ЄС: чи знайде Київ ключ до "угорського замку"

Чи наблизить Саміт у Швейцарії до миру