RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В ЄС назвали, коли Україна отримає перші гроші від заморожених активів РФ

На Конференції з відновлення України у Берліні Урсула фон дер Ляєн вказала, що Україна зможе скористатись заблокованими російськими активами – перші нарахування розміром близько до 1,5 мільярда євро можна буде отримати в липні 2024 року.

Про це, як передають кореспонденти Укрінформу, повідомила президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час конференції в Берліні.

Читайте також: В G7 погодилися фінансувати Україну за рахунок доходів від заморожених російських активів

Вона зауважила на тому, що світ повинен надати Україні засоби для захисту:

"Ми завжди говорили, що Росія має бути притягнута до відповідальності за свої злочини. І зараз ми примушуємо Росію платити".

"Перш за все, ми маємо надати Україні засоби для того, щоб захистити себе, – вказала вона, згадавши: – Під час попередньої конференції з відновлення я зазначила, що ми маємо передати Україні надходження від заблокованих російських активів. Зараз ми це здійснили, у відповідності до міжнародного законодавства та зі збереженням стабільності фінансового ринку”.

Перше нарахування, що сягатиме розміру в приблизно 1,5 мільярда євро, Україна зможе отримати, за словами президентки Єврокомісії, вже в липні 2024 року Більшу частину спрямують на оборонні потреби, а 10% підуть на відновлення:

"Близько 1,5 мільярда євро прибутку з нарахувань будуть доступні (для України - "Апостроф") вже у липні. 90 відсотків цих фондів будуть спрямовані на оборону, ще 10 відсотків - на відновлення".

В цьому контексті вона також згадала про саміт G7, що запланований на кінець тижня. Тоді учасники зможуть продовжити поточне обговорення, щоб Україна змогла скористатися заблокованими російськими активами ще швидше.

Раніше Урсула фон дер Ляєн також вказувала, що Україна виконала всі умови для вступу в ЄС.

  • Вас також може зацікавити:

США можуть дати Україні кредит на десятки мільярдів за рахунок заморожених активів РФ

В Німеччині погодилися на використання заморожених активів РФ для України: названо умову

Рада ЄС погодила передачу Україні доходів, отриманих від заморожених активів РФ