RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Зеленський візьме участь в Конференції з відновлення України та проведе переговори з Шольцом

Президент України Володимир Зеленський відвідає Конференцію з відновлення України в Берліні та зустрінеться з канцлером Олафом Шольцом для обговорення питань оборонної підтримки України.

Про це очільник держави написав у Telegram.

Читайте також: Німеччина схвалила план "тотальної оборони" на випадок нападу Росії: що ним передбачено

Відповідно до повідомлення Зеленський вже прибув до Німеччини, щоб долучитись до Конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference) та провести переговори із Федеральним канцлером Олафом Шольцом.

Він наголосив на тому, що конференція має об’єднати уряди держав для подальшої допомоги Україні, зокрема в питаннях підтримки енергетики з огляду на російський "повітряний терор": "URC2024 об’єднає уряди, десять із яких – на рівні прем’єр-міністрів, компанії та організації для допомоги Україні. В умовах російського повітряного терору термінові рішення для української енергетики будуть нашим основним пріоритетом".

Щодо зустрічі із канцлером Олафом Шольцом – президент України планує обговорити деякі критично важливі аспекти допомоги, зокрема ППО та спільне виробництво зброї:

"З Олафом Шольцом говоритимемо про подальшу оборонну підтримку, розбудову української системи ППО, спільне виробництво озброєнь. Скоординуємо позиції напередодні Саміту миру, саміту Європейської ради та саміту НАТО".

Володимир Зеленський також повідомив про намір зустрітися із президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та президентом Бундестагу Бербель Бас, а також повинен відвідати базу, де навчаються українські службовці: "... відвідаю військову базу, де проходять навчання наші військові".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про виступ Зеленського перед Національними зборами Франції.

  • Вас також може зацікавити:

"Хочуть влади і грошей": Орбан відзначився новою скандальною заявою щодо України

Шольц змінив позицію щодо передачі ракет Taurus Україні і назвав нову умову

Німеччина дозволила ЗСУ збивати російську авіацію своєю зброєю: перші деталі