RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

В Німеччині погодилися на використання заморожених активів РФ для України: названо умову

Німеччина погодилася віддати Україні для боротьби з російськими загарбниками заморожені активи РФ – це може стати вирішальним кроком, який наблизить Вашингтон та його союзників до отримання значного нового пакету допомоги Києву та допомоги США незалежно від результатів виборів у листопаді.

Про це повідомляє "Bloomberg".

Так, за словами офіційних осіб США та ЄС, ця тема буде однією з основних у переговорах між міністрами фінансів і керівниками центральних банків країн Великої сімки, які збираються у четвер в Стрезі, що в Італії, на щорічну зустріч.

При цьому, за словами анонімних джерел, німецькі офіційні особи не очікують жодної остаточної угоди до зустрічі лідерів G-7 13-15 червня, а також її впровадження до наступного року.

Деяке використання заморожених активів стало більш актуальним з огляду на невизначеність навколо виборів у США. Політичні розбіжності у Вашингтоні вже завдали деяких незручностей президенту Джо Байдену щодо надання додаткової допомоги Україні, а його суперник, колишній президент Дональд Трамп, висловив скептицизм щодо підтримки країни, яка переживає бойові дії.

Читайте також: Передача Україні доходів від заморожених активів РФ: Шольц відреагував на ініціативу ЄС

Нагадаємо, країни G-7 заморозили близько 280 мільярдів доларів активів російського центрального банку у відповідь на вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Більшість з цих активів знаходиться в Європі, у бельгійській розрахунковій палаті Euroclear.

США впродовж декількох місяців намагалися використати ці активи для підтримки України. Варіанти варіювалися від повної конфіскації та передачі грошей Україні до їх структурування для випуску облігацій або використання їх як застави для певного виду позики.

Деякі європейські країни ставляться до цих пропозицій зі скептицизмом. Так, уряди Франції та Німеччини висловили занепокоєння щодо впливу таких заходів на фінансову стабільність та привабливість євро як резервної валюти, а також стосовно їхньої законності.

Раніше ми писали, коли надійде основна маса зброї від США в Україну.

  • Вас може зацікавити:

Італія передасть Україні новий пакет допомоги з системою ППО SAMP/T

У Києві з таємним візитом побував глава МЗС Британії: про що говорив з Зеленським

Україна отримає від США найновіші дрони, оснащені вогнепальною зброєю: фото і характеристики