RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

Всі новини

До "Рамштайну" приєдналась ще одна країна

Аргентина, що раніше схвалила передачу Україні п'ятьох винищувачів, також доєднається до засідання Контактної групи з питань оборони України, що пройде у форматі Рамштайн 13 червня у Брюсселі.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

Читайте також: Президент Аргентини Мілей передумав "в останню хвилину" і візьме участь в Саміті миру

Зауважується, що до 23-ого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн, яке у Брюсселі 13 червня відкрив Ллойд Остін, доєднається ще одна країна – Аргентина – її вітають як нового члена формату "Рамштайн".

У повідомленні від пресслужби місії США при НАТО йдеться про те, що загалом 50 країн Контактної групи з питань оборони України доєднаються до зустрічі:

"50 країн Контактної групи з питань оборони України збираються, щоб розпочати 23-тю щомісячну зустріч під головуванням міністра оборони США Остіна".

Міністр оборони США вказав, що серед цих представників також буде і Аргентина, збільшивши число тих, хто підтримує Україну.

"Підтримка України збільшується. І тому я вітаю зусилля Аргентини як нового члена Контактної групи. Міністре Петрі (Луїс Петрі, міністр оборони Аргентини - "Апостроф"), радий, що ви з нами", – прокоментував Ллойд Остін.

Разом з цим глава Пентагону США принагідно подякував Рустему Умєрову та іншим союзникам, що також прибули на засідання групи до Брюсселя: "Попереду у нас багато роботи, але, на щастя, підтримка України зростає, а не слабшає".

Варто принагідно нагадати, що запланована на 13 червня зустріч у форматі Рамштайн у Брюсселі має пройти під егідою теми посилення можливостей України у протиповітряній обороні.

Раніше глава Пентагону США Остін озвучив дату прибуття в Україну перших літаків F-16.

  • Вас також може зацікавити:

Проект рішення Саміту миру змінили: наскільки це вигідно Україні

Буде створено "сили майбутнього": чого Україні очікувати від саміту НАТО у Вашингтоні

На півдорозі до НАТО: що отримає Україна на саміті у Вашингтоні