RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Росія боїться миру: МЗС України щодо маніпулятивних заяв Путіна

Російський диктатор Володимир Путін озвучив умови для припинення війни з Україною, їхня мета — ввести міжнародне співтовариство в оману та підірвати основи міжнародного правопорядку та Статуту ООН.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: У Німеччині назвали рік можливого нападу Росії на НАТО

Дипломати назвали абсурдними спроби Путіна, який зі своїми спільниками спланував і розпочав найбільшу війну в Європі після Другої світової, виставити себе в ролі миротворця. Також у МЗС наголосили, що дані заяви прозвучали напередодні Глобального саміту світу у Швейцарії.

"Всі озвучені Путіним ультиматуми вже багато разів лунали з Москви і нічого нового в цих чергових заявах немає. Путін переслідує тільки одну мету: завадити участі лідерів і країн в цьому саміті. Поява заяв Путіна саме за день до початку саміту свідчить про те, що Росія боїться справжнього миру", - йдеться у заяві.

Путін не прагне укласти мир, він хоче продовжити війну та розколоти світову спільноту. Диктатор прагне знищити Україну та українців та поширити агресію в інші країни Європи. У цій ситуації важливо змусити Кремль відмовитися від ультиматумів та перейти до сумлінних переговорів щодо завершення війни, наголосили дипломати.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яку допомогу передасть Україні Велика Британія.

  • Вас також може зацікавити:

Захищатимемо кожен дюйм НАТО: Шольц зробив важливе попередження Путіну

"Залізний купол" над Європою: ЄС просять створити спільний щит ППО

США мають дати дозвіл: спікер Джонсон висловився про удари України по військових цілях у РФ