RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

19 червня

Всі новини

Загрозливий сценарій: Шольц розповів про наслідки перемир'я з Росією

Припинення вогню та встановлення справедливого миру без серйозних переговорів призведе лише до повторення небезпечного для всіх сценарію, як поява ще одного замороженого конфлікту.

Про це заявив Олаф Шольц під час Саміту миру у Швейцарії.

Читайте також: Що принесе Україні Саміт миру: які очікування Зеленського

"Ніхто не хоче миру більше, ніж Україна. Але … мир не означає відсутність війни. Негайне припинення вогню без серйозних переговорів, без дорожньої карти до сталого справедливого миру, виключно на підставі так званих "нових реалій" призведе лише до легітимізації незаконної крадіжки Росією землі. Зрештою це призведе до появи нового замороженого конфлікту - несправедливий, загрозливий сценарій для України, Європи та всієї світової спільноти", - заявив Шольц.

Канцлер Федеративної Республіки Німеччини послався на тих, хто закликає до врахування "справедливі безпекові занепокоєння РФ" під час мирних переговорів, заявивши, що перед війною НАТО та ЄС були готові до широкомасштабних дискусій щодо безпеки з усіма державами.

Метою було підвищення прозорості та зміцнення довіри для запобігання подальшому конфлікту. Однак саме Росія обрала війну над дипломатією.

"Яким б не було сприйняття власних безпекових занепокоєнь, вони не можуть стати виправданням агресії проти сусідньої мирної країни", - підкреслив німецький канцлер.

Канцлер підкреслив, що ця незаконна війна повернула імперіалізм на європейський континент і повернула ядерну небезпеку. Він сказав, що на карту поставлено весь міжнародний порядок.

Раніше ми розповідали про те, що Китай збирає власний "мирний саміт" на противагу українському в Швейцарії.

  • Вас може зацікавити:

Президент Аргентини Мілей передумав "в останню хвилину" і візьме участь в Саміті миру

Мадонна висловилася на захист українських дітей та підтримала Саміт миру у Швейцарії: відео

Нова хвиля нацизму: Зеленський різко висловився про "мирний план" диктатора РФ