RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Канада виділила Україні понад 15 млн доларів: на що витратять гроші

Україна отримає від Канади нову фінансову допомогу на втілення низки проєктів.

Цю інформацію підтвердили в офісі прем'єр-міністра Джастіна Трюдо за підсумками мирного саміту в Швейцарії, передає "Укрінформ".

Зазначається, що офіційна Оттава виділить Україні понад $28 млн, які спрямують на втілення низки проєктів. Зокрема, понад 15 млн доларів Канада вирішила вкласти у підтримку зусиль Києва із заміни енергетичного обладнання та інфраструктури, які дістали пошкодження внаслідок масованих ударів ЗС РФ.

Читайте також: Трамп пообіцяв зупинити військову допомогу Україні до того, як "візьме Білий дім"

Ще один транш у розмірі майже 12 млн доларів Україна отримає на проєкт з гуманітарного розмінування територій, консультування українського Кабінету міністрів в енергосфері та юриспруденції. Цю частину грошей Київ також витратить на на фінансування роботи МВФ із просування економічних реформ в нашій країні.

Ще одну частину фінансового пакету спрямують ядерній сфері України. Зокрема, Київ отримає від Оттави майже $1,5 млн, які передбачені на "підтримку безпеки й надійної роботи ядерних об’єктів".

Окремо канцелярія Джастіна Трюдо нагадала, що раніше прем'єр-міністр Канади анонсував виділення 11,5 млн доларів на підтримку реінтеграції переміщених неповнолітніх українців, які мають повернутися додому, та на інші соціальні програми, спрямовані на покращення підтримки громадян, постраждалих внаслідок агресії ЗС РФ.

Раніше ми розповідали, що США нададуть Україні $1,5 млрд.

Вас може зацікавити:

Яку суму збитків має сплатити Росія Україні: підрахунок країн G7

Коли Україна отримає $50 мільярдів з "російських" грошей

Російські гроші для України: що не так з допомогою Заходу