RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як "заманити" Путіна на новий саміт миру: що пропонують у Зеленського

На наступному Саміті миру Росії буде важко сперечатися з позицією України щодо плану закінчення війни, якщо вона буде підтримана більшістю країн світу.

Таку думку висловив голова офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі національного телемарафону.

Читайте також: Треба діяти швидко: коли відбудеться другий саміт миру

"Між першим та другим Самітами світу пройдуть місяці, а не роки. І саме на цьому шляху ми хочемо провести ці вже тематичні конференції на міністерському рівні, на рівні радників, на рівні експертів для того, щоб закінчити роботу, яку ми розпочали після зустрічі радників з національної безпеки в Джидді, Саудівській Аравії, коли в Києві було створено 10 робочих груп, які понад рік вже працюють та мають багато напрацювань”, - розповів Єрмак.

За його словами, ці конференції стануть такими подіями, які зафіксують конкретні шляхи, конкретні напрацювання щодо кожного пункту формули миру президента Володимира Зеленського для того, щоб потім об'єднати їх усі. Єрмак пояснив, що це буде саме той справедливий план, який стане основою другого саміту миру.

Він додав, що цей план буде побудований на нормах міжнародного права та статуту ООН і показуватиме, що наприкінці буде припинення війни та справедливий мир. Також йтиметься про повернення всіх українців, усіх дітей, подолання криз, які створила ця війна та відповідальності для країни-агресора за все, що вона наробила.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що дві країни відкликали свої підписи під спільним комюніке Саміту миру.

  • Вас також може зацікавити:

"Ми змусимо Росію здатися": Мелоні пояснила Кремлю, що буде в разі невиконання умов Заходу

Загрозливий сценарій: Шольц розповів про наслідки перемир'я з Росією

Що принесе Україні Саміт миру: які очікування Зеленського