RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Якщо Україна програє - війна Росії з НАТО стане надзвичайно близькою - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Україна та вільні країни світу мають спільно протистояти російській агресії. Якщо ж Захід дозволить Україні програти, то це наблизить війну РФ з НАТО.

Про це Дуда заявив в інтерв'ю Wirtualna Polska.

"Україна і вільний світ повинні разом протистояти російській агресії і повинні перемогти. Тому що якщо ми дозволимо Україні програти, то тоді потенційна війна Росії із Заходом буде надзвичайно близька", - заявив польський президент.

На його переконання, якщо не зупинити РФ та російського диктатора Володимир Путіна, то Росія "захоче нападати далі й далі". Дуда також переконаний, що Захід повинен діяти, а не займатися підрахунком днів до можливого протистояння з Росією.

"Ми повинні робити свою роботу, усвідомлюючи загрози. І ми повинні діяти раціонально і спокійно. І мені здається, що саме так ми і діємо сьогодні - ми значно збільшили витрати на оборону в Польщі, і всі, я сподіваюся, розуміють, що їх необхідно підтримувати. Цього очікує і польське суспільство, хоча це і велика жертва. Але наразі метою номер один є безпека Польщі", - підкреслив польський президент.

Нагадаємо, США підписали угоду про надання Польщі кредиту на $2 млрд на закупівлю винищувачів F-35, зенітно-ракетних комплексів Patriot, а також танків Abrams.