RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

​Польща оголосила про операцію з ППО — про збиття ракет над Україною там не йдеться

З 1 серпня 2024 року Польща розпочне нову операцію під кодовою назвою EASTERN AURRA, яка має на меті посилення системи протиповітряної оборони.

Про це повідомила прес-служа Збройних сил Польщі.

"Ця операція є прямою відповіддю на агресію Росії проти України, яка збільшила ризик порушення повітряного простору Польщі. Головна мета операції – захист повітряного простору Польщі від об’єктів, які незаконно порушують її кордони", - йдеться у повідомленні.

Серед завдань операції - моніторинг повітряного простору; реагування на виявлені порушення та їх нейтралізація; співпраця із союзниками та країнами, що межують з Польщею, для забезпечення ефективного обміну інформацією та координації оборонної діяльності;

"В умовах непередбачуваних дій Росії посилення ППО є пріоритетним завданням. Завдяки передовим технологіям, ефективним процедурам і міжнародній співпраці Польща зможе ефективно захистити свій повітряний простір і забезпечити безпеку своїх громадян", - резюмувавали в ЗС Польщі.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, комендуючи пропозицію Польщі збивати російські ракети над Україною системами ППО, які належать країнам Альянсу, заявив, що НАТО не змінило своєї позиції та не буде безпосередньо залучене у війну РФ проти України.