RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Зеленський чекає на оновлену структуру роботи ППО

Президент Володимир Зеленський чекає від українського командування на представлення оновленої структури роботи Протиповітряної оборони. У першу чергу, йдеться про захист Харківської області.

Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні.

Він повідомив, що зараз триває робота над конфігурацією ППО, щоб у Харківській області та інших регіонах країни було більше захисту від російських атак.

"Провів нараду в Харкові - передусім щодо безпеки та енергетичних питань. Енергетика – одне з перших питань завжди. Розуміємо, як поступово, крок за кроком, буде заповнюватися дефіцит електрики, урядовці мають чіткі завдання, і відповідальність там персональна. Проходження зими - це те, що готується зараз, улітку. Працюємо і над конфігурацією ППО - так, щоб і в Харківщини, і в інших наших регіонів було більше захисту від ударів росії", - заявив Зеленський.

З огляду на це, потрібно сформувати для міжнародних партнерів нові запити на постачання до кінця 2024 року.

"Головком Сирський (головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський - Апостроф), який сьогодні брав участь у нарадах, і відповідні командувачі мають представити оновлену структуру роботи наших систем ППО та нові запити для партнерів - що саме маємо забезпечити до кінця поточного року", - йдеться у відеозверненні.

Також президент додав, що заслухав доповідь командувача Об'єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова, який розповів про захист сходу, дії українських військових та бойові можливості.

Раніше ми писали, що США оголосили про надання нового пакета військової допомоги для ЗСУ на 200 млн доларів. Зокрема, в пакет увійдуть засоби Протиповітряної оборони.