RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Справу проти Трампа про втручання у вибори в США поновили, – ЗМІ

У Федеральному окружному суді у Вашингтоні повернулися до розгляду кримінальної справи проти претендента у президенти Сполучених Штатів Дональда Трампа про втручання у вибори-2020.

Про це інформують журналісти CBS News.

Зазначається, що перед цим колегія з трьох суддів апеляційного суду дійшла висновку, що Трампа не можна захистити від звинувачень, видавши короткий наказ без підпису про поновлення справи.

Так, справу повернули до Апеляційного суду в окрузі Колумбія після того, як Верховний суд більшістю голосів ухвалив, що в колишніх президентів є імунітет від переслідування за офіційні дії, які вчинили, перебуваючи при владі.

"Але за власним клопотанням суду постановлено повернути цю справу до окружного суду для подальшого розгляду відповідно до висновку Верховного суду", – наголошують журналісти.

Кримінальну справу під свій контроль взяла окружна суддя США Таня Чуткан. Тепер вона має інтерпретувати та застосовувати ухвалу суду. Зокрема, має встановити, яка поведінка Трампа, що описана в обвинувальному висновку, є "офіційною", а яка може підпадати під кримінальне переслідування.

Відповідно до обвинувального висновку із чотирьох пунктів в одній із чотирьох справ проти Трампа, його звинувачують у протиправній змові з помічниками, щоб утриматись на посаді президента та скасувати результати виборів, під час яких програв Джо Байдену.

Слухання призначені на 16 серпня у Вашингтоні. За словами аналітиків, відповідний процесуальний крок перезапустить кримінальну справу з потоком клопотань та майбутніх слухань. Однак, очевидно, через великий обсяг роботи суд не відбудеться до президентських виборів у листопаді, де Трамп є кандидатом від "Республіканської партії".

На думку аналітиків, якщо він виграє вибори, то цілком ймовірно, що призначить свого генпрокурора, щоб той зупинив кримінальну справу.

"Якщо Трамп буде обраний президентом, він може призначити генерального прокурора, який, ймовірно, дасть розпорядження про припинення справи", – наголошується у матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", "мирний план" Трампа щодо України може виявитися не таким, як нині твердять. Навпаки - передбачатиме нарощення військової допомоги Україні, членство в Євросоюзі та НАТО.