RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

В оборонному комітеті Ради вперше розповіли, хто наступає під Курськом

У парламентському комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки уперше прокоментували події у Курській області, зазначивши, що йдеться про добре сплановану наступальну операцію Сил оборони України.

Про це заявив секретар Комітету ВРУ з питань нацбезпеки Роман Костенко (фракція "Голос"), передає "Інтерфакс. Україна".

Він зазначив, що вирішальну роль в даній операції відіграв ефект раптовості.

"Там складно щось коментувати. Сили оборони України проводять наступальну операцію на території противника... Це історія про те, що операція була реально добре спланована. Якщо ми говоримо взагалі про планування операцій з давніх часів і донині, то основним моментом цих операцій був ефект раптовості", - пояснив нардеп.

За його словами, саме в сучасних воєнних реаліях раптовість фактично неможлива, адже працюють засоби розвідки, агенти, засоби оптичної розвідки, супутники. Це вперше, коли противник дійсно не очікував, що українські сили досягнуть такої раптовості та почнуть розвивати в цьому успіх.

Політик зауважив, що про цілі наступальної операції ЗСУ залишається лише здогадуватися.

"Як це закінчиться, ми побачимо. Побажаємо удачі нашим хлопцям у їхній роботі, і подивимося, як вони зможуть довести до логічного фіналу цю операцію", - додав Роман Костенко.

Нагадаємо, вранці 7 серпня російські джерела заявили про втрату росіянами контролю над кількома населеними пунктами в Курській області.

Також писали, що військовий Петро Шуклінов розповів про 300 полонених під Курськом росіян, яких слід обміняти на азовців.