RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Путін у паніці? Герасімова відсторонили від керівництва операцією у Курській області

Російський диктатор Володимир Путін призначив голову ФСБ Олександра Бортникова командувачем "антитерористичною операцією" у трьох суміжних з Україною областях, у тому числі у Курській. Путін довіряє Бортнікову найбільше серед усіх силовиків.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни.

"Путін, ймовірно, призначив Бортникова на посаду керівника „антитерористичної операції“, оскільки Бортников зарекомендував себе як ефективний управлінець під час криз, що загрожували внутрішній стабільності Росії та кремлівському режиму", — зазначається у звіті.

Раніше Бортников вів переговори та надав гарантії засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину під час заколоту минулого літа. Після свого переобрання Путін публічно похвалив голову ФСБ за забезпечення безпеки і суверенітету Росії.

Американські аналітики допускають, що призначення Бортникова свідчить про невдоволення Путіна діями російського військового командування в Курській області. Нещодавно начальник Генерального штабу ЗС РФ Валерій Герасимов надав неправдиву інформацію Путіну, що на територію РФ проникло близько 1000 солдатів ЗСУ, тоді як Міністерство оборони заявляло про 300 військових.