RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Сухопутні операції на території РФ — у силах України: у Зеленського зробили гучну заяву

В Офісі президента України назвали операцію в Курській області одним з шляхів закінчення війни. Наголосили, що руйнування "інфраструктури війни" сухопутними операціями є саме тим, що в силах України.

Про це в Telegram-каналі написав радник очільника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він наголосив: "Курська область, як, утім, і будь-яка інша прикордонна область Росії, – це квінтесенція того типу зумисно підлої війни, якій завжди віддають перевагу росіяни. Це війна без правил ведення війни…".

Адже саме ці території Росія використовує для розташування артилерії, РСЗВ, невеликих авіаційних баз, пускових установок для балістики для масштабних ударів. Разом з цим, як зауважує, Подоляк, в РФ впевнені, що їх територія "неформально недоторканна, ніхто не руйнуватиме логістику та інфраструктуру війни".

"Сьогодні Україна показує, що це не так. І що є лише два шляхи до закінчення війни та повернення Росії до розуміння, що таке правила війни", – коментує радник очільника ОП.

Першим шляхом Подоляк називає руйнування тієї-таки інфраструктури війни сухопутними операціями: "Це саме те, що в силах України і що потрібно для обов'язкового захисту населення України у прикордонних областях".

Другим шляхом очільника Офісу президента України вбачає завдання далекобійних ударів у глибину Росії: "Масштабних і регулярних".

Проте тут, як наголошує Подоляк, є нюанс: "Але для цього потрібно багато ракет та остаточна відмова від неформальних заборон використовувати ці ракети по території РФ".

Крім того, на тлі операції в Курській області для російського диктатора володимира путіна знайшли просту відповідь у Білому домі. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі запропонував путіну просте рішення, якщо того не задовольняє ситуація на Курщині.