RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

14 вересня

Всі новини

Малоймовірно: в США відкинули одну з версій щодо катастрофи F-16 в Україні

Американські високопосадовці відкинули версію, що український винищувач F-16 могли збити "дружнім вогнем" з комплексу Patriot.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє газета New York Times.

Два американських посадовці, які не розкрили свої імена, заявили, що "дружній вогонь" не міг стати причиною трагедії.

Як відомо, президент Володимир Зеленський пообіцяв провести ретельне розслідування інциденту, враховуючи версію про так званий "дружній вогонь". Слідчі з України та США розглядають інші можливі причини, такі як технічна несправність або помилка пілота.

Аварія сталася під час відбиття масованої ракетної атаки росіян 26 серпня. Версію про те, що літак міг бути збитий ворожою ППО, відразу не розглядали.

Нагадаємо, у Генеральному штабі Збройних сил підтвердили падіння винищувача F-16 під час наймасштабнішого російського удару по українських містах 26 серпня. Також повідомили про загибель пілота.

Раніше видання The Wall Street Journal із посиланням на американського чиновника Пентагону повідомило про катастрофу літака F-16 в Україні під час відбиття російської ракетно-дронової атаки 26 серпня. Джерело повідомило, що літак не був збитий, а розбився через помилку пілота під час атаки.

Згодом у командуванні "Захід" Повітряних Сил ЗСУ заявили про загибель льотчика Олексія Меся під час масованого удару РФ 26 серпня. Його поховали 29 серпня.