RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

Путін про дозвіл Україні бити західними ракетами по РФ: це змінить природу конфлікту

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що удари України західною далекобійною зброєю по території Росії означатимуть "зміну самої суті та природи конфлікту". Оскільки йтиметься про безпосередню участь країн НАТО у війні.

Про це він повідомив пропагандистським росЗМІ.

Він зазначив, що Збройні сили України самотужки не здатні завдавати далекобійних ударів. Виключно за допомогою даних із супутників НАТО, яких в України нема. Також вважає, лише військові Північноатлантичного альянсу можуть вносити польотні завдання до відповідних ракетних систем.

"Коли ми говоримо про рішення дозволити завдання таких ударів, йдеться про те, щоб прийняти рішення про те, що країни НАТО безпосередньо беруть участь у військовому конфлікті чи ні", - повідомив диктатор.

При цьому наголосив, якщо рішення про далекобійні удари ухвалять, то це означатиме, що країни НАТО долучились до війни із Росією.

Як відомо, раніше країни Заходу забороняли Україні бити по міжнародно визнаній території Росії далекобійними системами, які постачають Києву. Однак за даними The Guardian, за підсумками візиту глави МЗС Британії Девіда Леммі та держсекретаря США Ентоні Блінкена, очевидно, Лондон зняв заборону, хоч офіційно про це не повідомлялося.

Нагадаємо, раніше Умєров розповів, що Україна надала Адміністрації Президента Сполучених Штатів список ймовірних військових об'єктів в Росії, по яких може бути застосована американська далекобійна зброя, зокрема ракети ATACMS.