RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

Україна оголосила демарш Монголії у звʼязку з візитом Путіна

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на відмову Монголії арештувати російського диктатора Володимира Путіна під час його візиту в країну, яка є членом Міжнародного карного суду, що видав відповідний ордер. У зв'язку з цим МЗС оголосило демарш.

Про це йдеться у заяві міністерства.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що про рішення оголосили під час зустрічі з представником МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг, яка прибула в Київ на відповідний виклик.

"До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни", - заявили там.

У МЗС пообіцяли надалі врахувати рішення Монголії у "політиці розвитку двосторонніх відносин". Водночас, у міністерстві сподіваються, що країна зробить "дієві кроки" для відновлення конструктивного діалогу.

Нагадаємо, з 2 вересня російський диктатор Володимир Путін перебував з офіційним візитом у Монголії. Це був перший візит до держави-члена Міжнародного карного суду після видачі ордера на арешт. Монголія мала заарештувати Путіна, однак цього не зробила.

Також ми писали, що в уряді країни пояснили, що Монголія опинилася в енергетичній залежності, що заважає одягнути наручники на Путіна за ордером МКС.

Натомість в Україні раніше пригрозили покаранням Монголії у разі відмови арештувати Путіна.