RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Британія дасть дозвіл Україні на атаки Storm Shadow по РФ за однієї умови, - The Times

Уряд Британії зможе надати Україні дозвіл на атаки ракетами великої дальності Storm Shadow по військових цілях на території Росії за умови згоди Сполучених Штатів.

Про це інформує видання "The Times", посилаючись на джерело в уряді.

Як зазначають журналісти, п’ять ексочільників Міністерства оборони та колишній прем'єр закликали чинного керівника уряду Британії Кіра Стармера діяти самостійно, оскільки затримки можуть лише додати більшої сміливості російському диктатору.

Водночас, Британія не буде "діяти самостійно".

"Уряд вважає, що США, ймовірно, дадуть зелене світло на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, хоча в адміністрації президента Байдена є розколи", - повідомляє видання.

Раніше український президент Володимир Зеленський виступив із закликом до Британії та США перебороти "страх" та проявити "рішучість" у питанні надання дозволу щодо атак ракетами великої дальності по військових цілях РФ.

Днями держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що сторони в Києві відповідне питання обговорили, і передасть всю отриману інформацію президенту Джо Байдену.

Також видання The Guardian, посилаючись на британські джерела, повідомило, що Британія непублічно дала відповідний дозвіл Україні.

Раніше ми повідомляли, що під час Генасамблеї ООН відбудеться обговорення питання застосування Україною західної далекобійної зброї вглиб території РФ.