RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

"Передача Криму під мандат ООН": у Меджлісі розкритикували пропозицію Польщі

Меджліс кримськотатарського народу розкритикував пропозицію міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо передачі тимчасово окупованого Криму під мандат ООН та проведення там "чесного референдуму".

Про це йдеться в офіційній заяві голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Він назвав висловлювання польського посадовця неприпустимими та цинічними, адже не відповідають національним інтересам України, а також правам та інтересам корінного кримськотатарського народу.

"Ми впевнені, що будь-які пропозиції щодо розв'язання питання припинення війни Росії проти України, досягнення миру в Україні, відновлення її територіальної цілісності, відновлення порушених прав і свобод українських громадян на окупованих територіях має відбуватися на основі національного законодавства України та міжнародного права", - зазначив він.

Голова Меджлісу додав, що першим кроком на шляху до встановлення миру має стати виведення окупаційних військ Росії з кримського півострова.

"Обговорення будь-яких питань майбутнього Криму має відбуватися лише за участю та згодою Української держави та корінного кримськотатарського народу", - наголосив Рефат Чубаров.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував передати тимчасово окупований Крим під мандат ООН та провести там "референдум".