RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

23 вересня

Всі новини

Захист від Трампа: у The Times дізналися, яких гарантій безпеки вимагатиме Зеленський від Байдена

Президент України Володимир Зеленський хоче отримати від США гарантії безпеки, які "не залежатимуть від Трампа".

Про це пише The Times.

У виданні зазначають, що Зеленський хоче отримати від США гарантії безпеки, які "не залежатимуть від Трампа" після того, як кандидат у президенти США від республіканців припустив, що російсько-український конфлікт можна завершити територіальними поступками України.

Український президент розкриє деталі "плану перемоги" України не раніше 26 вересня: цього дня він проведе окрему зустріч із президентом США Джо Байденом.

У виданні зазначають, що план Зеленського складається з чотирьох пунктів: запит на гарантії безпеки від західних країн, які будуть схожі з пактом про колективну оборону, укладеними між країнами НАТО; продовження наступальної операції в Курській області для одержання "територіального козиря"; залишення "конкретної" сучасної зброї та отримання міжнародної фінансової допомоги для відновлення зруйнованої економіки країни.

Нагадаємо, кандидат у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венс заявив, що план Трампа "завершити війну за 24 години" передбачатиме насправді заморожування по лінії фронту.