RU  UA  EN

Вівторок, 15 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

14 жовтня

Всі новини

"Ще на два роки": у ЄС анонсували продовження місії з навчання українських бійців

Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель анонсував продовження мандата Військової допоміжної місії ЄС для України ще на два роки.

Про це він заявив у Люксембурзі на пресконференції після засідання Ради міністрів ЄС, пише "Укрінформ".

Боррель вважає, що продовження мандата дозволить забезпечити тренування для більшого числа українських військових. Він висловив сподівання, що в ЄС знайдуть спільне рішення у питанні збільшення мандату.

"Забезпечення найкращих можливостей для Збройних сил України є дуже важливим. Збройні сили України перебувають під великим тиском, на лінії фронту, який нині є довшим, ніж до початку літа... Ми будемо продовжувати мандат для Військової допоміжної місії ЄС для України на наступні два роки, і я сподіваюся, що ми дійдемо консенсусу навколо збільшення її мандату", - повідомив високий представник ЄС.

Раніше у Євросоюзі збільшили кількість українських бійців, які проходять тренування в рамках Військової допоміжної місії ЄС до 60 тисяч осіб, та ухвалили рішення підготувати ще 15 тисяч українців до кінця 2024 року.

Нагадаємо, раніше газета The Times писала, що британське військове керівництво розглядає можливість відправлення військових інструкторів в Україну для навчання українських бійців у "віддалених" місцях.