RU  UA  EN

Середа, 16 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

16 жовтня

Всі новини

Засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться онлайн у листопаді", - Білий дім

Зустріч лідерів Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", яка була запланована у Німеччині на 12 жовтня, відбудеться віртуально у листопаді 2024 року. Її проведе президент США Джо Байден.

Про це повідомили у Білому домі.

Відповідне питання обговорили під час розмови президент України Володимир Зеленський та лідер США Джо Байден.

"У рамках цих зусиль у листопаді 2024 року президент Байден проведе віртуальну зустріч на рівні лідерів Контактної групи з питань оборони України, де лідери координуватимуть з міжнародними партнерами додаткову допомогу для України", - йдеться у повідомленні.

Український президент зауважив, що під час розмови приділили окрему увагу засіданню контактної групи формату "Рамштайн".

"Поінформував Президента Байдена про своє сьогоднішнє звернення до українського парламенту, під час якого План перемоги отримав тверду підтримку всіх парламентських партій та груп. Завтра представлю його нашим партнерам із ЄС на засіданні Ради Європи", - повідомив Зеленський.

Водночас, точну дату проведення засідання ще не визначено.

Як писав "Апостроф", засідання Контактної групи з питань оборони України, що мало відбутися 12 жовтня на німецькій авіабазі "Рамштайн", скасували.