RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Соціологи назвали лідерів президентської і парламентської гонок

Українці назвали фаворитами президентських виборів трьох політиків - "важковаговиків".

Так,15,9% респондентів, опитаних центром соціальних досліджень "Софія", готові проголосувати за голову фракції "Всеукраїнське об'єднання" Батьківщина "у Верховній Раді Юлію Тимошенко, а 9,3% - за чинного Президента Петра Порошенка, 8,8% - за співголови фракції "Опозиційний блок" в Раді Юрія Бойка на виборах Президента.

Про це свідчать результати опитування, опубліковані сьогодні.

Розподіл місць в першій трійці змінюється в разі висунення Юрія Бойко в якості єдиного кандидата від партій "Опозиційний блок" і "За життя" -тоді за нього проголосували б 14% респондентів, за Тимошенко - 15,5%. Інші кандидати набрали б менше 10%.

Згідно з опитуванням, 8,2% опитаних готові проголосувати за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, 7,9% - за співака Святослава Вакарчука, 6,6% - за артиста Володимира Зеленського, 6,1% - за лідера Радикальної партії Олега Ляшко.

4,9% респондентів віддали б свій голос за депутата Верховної Ради від фракції "Опозиційний блок", лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича, 3% - за лідера партії "Об'єднання" Самопоміч ", мера Львова Андрія Садового, 2,8% - депутата, лідера партії "Наші" Євгена Мураєва, 2,6% - за депутата Андрія Шевченка, 2,1% - за лідера партії "Всеукраїнське об'єднання" Свобода "Олега Тягнибока.

Решта кандидатів набрали б менше 2% голосів.

Також було проведено опитування про партійні уподобання виборців. На виборах Верховної Ради 15,7% респондентів, опитаних центром соціальних досліджень "Софія", готові проголосувати за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 9% - за" Опозиційний блок ", 8,7% - за" Блок Петра Порошенка "Солідарність ".

Крім того, 8% опитаних готові проголосувати за партію "Громадянська позиція", 6% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 5,1% - за партію "За життя". Таким чином, 5-відсотковий бар'єр долають 6 партій.

Опитування проводилося з 27 вересня по 6 жовтня. Було опитано 2 001 повнолітніх жителів у всіх областях України (на підконтрольній території) методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.