RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Люди більше не хочуть вибирати "з двох зол" - експерти

У суспільстві існує серйозний запит на радикальне оновлення політики, що виливається в підтримку потенційних кандидатів на виборах, які не асоціюються з традиційними політичними лідерами.

Таку думку висловив політолог Петро Олещук, коментуючи результати опитування Інституту соціальних технологій "Соціополіс".

Згідно з даними дослідження, керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський на виборах президента зайняв би друге місце (10,8%). За Петра Порошенка та Анатолія Гриценка свій голос віддали б по 7,8% опитаних, за Юрія Бойка - 7,4%, за співака Святослава Вакарчука - 5,5%. Перше місце - у Юлії Тимошенко (18,5%). У другому турі виборів Володимир Зеленський переміг би всіх потенційних суперників, включаючи Юлію Тимошенко.

"Високий рейтинг Зеленського - це свідчення пошуку суспільством альтернативи. Також це відповідь на двозначну рекламну кампанію Зеленського (зокрема, білборди "Президент - слуга народу" - Ред.), яку можна сприймати і як рекламу медійних проектів актора, і як політичну рекламу. сумарний рейтинг Зеленського і Вакарчука можна порівняти з першою позицією", - підкреслив Петро Олещук під час прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна ".

Експерт наголосив, що на цих виборах може не спрацювати технологія "вибір без вибору", на яку сподівається влада. Українці більше не хочуть голосувати "за менше зло".

"Майбутні президентські і парламентські вибори, мабуть, останні, на яких ще якось буде працювати старий бінарнаий порядок денний - Майдан проти антимайдан. Ті запити, які ми сьогодні спостерігаємо, свідчать про те, що відбувається тектонічний злам масової свідомості і в майбутньому основну роль буде грати зовсім інша бінарность - старі і нові обличчя. Запит на нові обличчя, нові сили, а головне - новий порядок денний політичного життя буде визначальним в середньостроковій перспективі ", - додав кандидат соціологічних наук, заступник директора Інституту соціальних технологій "Соціополіс" Сергій Литвинов.