RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Воєнний стан в Україні: нардеп пояснив, що буде з виборами президента

У випадку запровадження воєнного стану перший етап виборів президента України — реєстрація кандидатів — може бути відтермінований, відповідно й проведення виборів теж.

Про це в ефірі "Громадського" заявив народний депутат Мустафа Найєм.

Він зазначив, що реєстрація кандидатів має розпочатися з 31 грудня, але не зрозуміло, чи буде вона проводитися в разі введення воєнного стану.

Також депутат нагадав, що, згідно з законом, термін дії указу про воєнний стан може бути продовжений.

"Тому я думаю, що поки буде тривати воєнний стан, буде дуже дивно оголошувати вибори. Чи тоді буде треба скасовувати воєнний стан. Я думаю, зараз можна цілковито говорити про те, що вибори будуть відкладатися. І принаймні щодо виділення бюджету, щодо призначення бюджету (виборів — ред.) виникає правова колізія — чи можемо ми оголошувати проведення виборів після завершення (ухвалення — ред.) указу про воєнний стан під час дії указу про воєнний стан", — пояснив Найєм.

Нагадаємо, в ніч на 26 листопада на екстреному засіданні РНБО президент Петро Порошенко заявив, що підтримує введення воєнного стану, дане питання буде розглянуто Верховною Радою.

Детальніше про введення воєнного стану в зв'язку з атакою на українські кораблі біля Керченської протоки читайте в матеріалі "Апострофа": Конфлікт України і Росії загострюється в Азовському морі: онлайн трансляція, всі подробиці.