RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Стало відомо, хто знявся з виборів на користь Гриценко

Позафракційний народний депутат і лідер громадського союзу "Громадянський рух Хвиля" Віктор Чумак підтримав кандидата в президенти України Анатолія Гриценка.

Про це повідомляє видання "Українська правда".

"Ми маємо спільні принципи, спільне бачення того, що відбувається сьогодні, і розуміємо, що зробити завтра ... Я підтримую цього політика на його шляху до президентської кампанії. Ми прийняли рішення об'єднати зусилля громадянської ініціативи "Хвиля" з"Громадянською позицією ", - заявив Чумак.

Політики розповіли, що після президентських виборів докладуть усіх зусиль для реалізації узгодженої політичної програми, заснованої на боротьбі з корупцією, руйнування олігархічних монополій, створення рівних і чесних умов для підприємництва і збільшення добробуту всіх громадян.

"Головне завдання - змінити мораль влади. Вивести людей зі стану безнадійності і страху. Ми маємо спільне розуміння, як підняти економіку і протидіяти корупції. І саме це загальне бачення і спільна відповідальність є основою нашого об'єднання", - зазначив Гриценко, заявивши, що дві сили спільно підуть і на президентські, і на парламентські і на місцеві вибори.

Лідер "Громадянської позиції" та лідер "Хвилі" підкреслили, що організаційно об'єднують команди в один штаб і цей виборчий штаб очолить Віктор Чумак.

"Я давно давав слово, що якщо бачити, що моя діяльність може допомогти близькій мені за поглядами політику з великим рейтингом зайняти пост президента і змінити країну - я підтримаю цього політика на його шляху до президентської посади. Зараз виконую обіцянку. Ми з Анатолієм Гриценком вирішили об'єднати зусилля. Тому що разом ми зможемо нарешті почати здійснювати серйозні системні зміни в країні ", - зазначив Віктор Чумак.

Політики також закликали до об'єднання інших потенційних кандидатів: Святослава Вакарчука, Андрія Садового, Романа Безсмертного, Миколи Катеринчука, Миколу Томенка, партію "Сила людей".

Як зазначається, переговори про підтримку Гриценко також велися з іншим кандидатом в президенти Романом Безсмертним, але Безсмертний поки не погодився. Також паралельно тривають переговори про єдиний висунення кандидата в президенти від демократичної опозиції з Андрієм Садовим. Ці розмови поки безрезультатні.

Як повідомляв "Апостроф", шоумен і комік Володимир Зеленський, який дає зрозуміти, що може спробувати щастя на президентських виборах - небезпечний, адже він постійно в "масці", а відокремити його від людини, що грає в політику поки неможливо.