RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Названо головну мету ворогів України на виборах президента

Головною метою Кремля на майбутніх президентських виборах в Україні буде не стільки перемога умовно "проросійського кандидата", як демонстрація світу нелегітимності і неефективності української влади.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", підготовленому Міжнародним центром перспективних досліджень.

Відзначається, що в Росії вже мають досвід того, що навіть найбільш проросійський кандидат на посту президента буде змушений проводити проукраїнську політику.

"Ворогам України потрібен провал легітимності українських виборів, демонстрація світові, що Україна фальсифікує вибори і використовує адмінресурс не зважаючи на те, хто при владі – проросійський чи прозахідний політик. На фоні масового підкупу, контролю ЗМІ, обмежень прав опозиції, використання адмінресурсу і силових відомств в інтересах влади, знову буде піднята теза про те, що Україна – це “failed state”, підтримувати та співпрацювати з якою – безнадійна й безперспективна справа", - підкреслюють експерти.

Тому для українців важливо підходити до виборів відповідально і не погоджуватися на підкуп виборців кандидатами.

"Це повинен усвідомлювати кожен відповідальний політик і державний діяч. Це повинен розуміти і кожен український виборець, якого будуть намагатися втягнути, обіцяючи “копійку” за голос, в різні електоральні схеми (участь у так званих “каруселях” тощо). Досить займатися програмуванням бідності й сприймати вибори як ринок, голосуючи за того, хто більше дасть. Час робити усвідомлений вибір на основі критичної оцінки кандидатів і їх пропозицій. Жодна передвиборча "тисяча чи півтори” не варта втрати державності, тисяч загиблих на Сході України, які боронили нашу незалежність й тих, хто наразі продовжує це робити", - йдеться в матеріалі.

Детальніше про це читайте: Вільні, але не чесні: в чому небезпека президентських виборів.