RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Рука Кремля? В Україні висловилися про неочевидну загрозу для виборів

Існує іще одна загроза під час майбутніх українських виборів - використання українськими політиками "руки Кремля" в своїх цілях.

Про це розповів "Апострофу" політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко.

"Кейс "руки Кремля" може бути використаний і в інтересах української влади, яка таким чином буде боротися з конкурентами, виставляючи їх "зрадниками". Будь-якого, хто не згоден з діями влади, можна назвати "московським агентом" і не хвилюватися за контраргументи на оголошені ним факти. Тобто існує загроза гіперболізації російського впливу з боку діючої влади для виправдання утисків конкурентів, журналістів і представників громадянського суспільства. Але загрози російського втручання в українські вибори це не знімає", - переконаний експерт.

Він також переконаний, що вибори-2019 - велике випробування не тільки для українців, а й для всієї світової спільноти.

"Отже, вибори в 2019 році покажуть зрілість української політичної еліти і стійкість українських політичних інститутів або їх відсутність. Виборча кампанія повинна сприяти інтеграції і цілісності країни, а не нового розколу і конфліктів. Міжнародне співтовариство має відігравати важливу роль в утриманні виборчих перегонів в рамках демократичних стандартів і не дозволити основним зацікавленим сторонам перетинати червоні лінії в боротьбі за владу. Позиція іноземних партнерів, насамперед БДІПЛ ОБСЄ, ООН, а також США і ЄС, буде дуже важливою для внутрішньополітичного процесу", - підсумував Петренко.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Загрози виборів: як в Україні можуть використовувати "руку Кремля".