RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія скористається: генерал США попередив Україну з виборів

Росія не упустить можливості втрутитися у вибори в Україні.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив екс-командувач Сухопутними військами США в Європі Бен Ходжес.

"Упевнений, що буде втручання або через загрозливу діяльність, або кібератаки, або спроби підірвати довіру людей до результатів. Ось чого я очікую найбільше - їх дій, спрямованих на те, щоб українці втратили впевненість у результатах", - говорить він.

Також Ходжес розповів про ризики, які можуть виникнути на тлі виборів в Україні.

"Не знаю, і не хотів би це коментувати. Думаю, найбільші ризики будуть, якщо вибори будуть здаватися нечесними або нелегітимними. Це створить внутрішню ситуацію в Україні, яку Росія певним чином використає", - додав Ходжес.

За його словами, в Європі і США сподіваються на справедливість виборів в Україні.

"Люди стежать і сподіваються, що вибори будуть вільними і справедливими, а результати - і в кінці березня, і потім, в разі другого туру - будуть такими, що все їм будуть вірити і поважати. Вони хочуть побачити демократію в дії. А потім, думаю, буде надія, що президент, хто б ним не став, продовжить працювати для прозорості уряду, боротися з корупцією, а також гарантувати, що Збройні сили України будуть мати все, щоб і надалі бути успішними", - уточнив американський генерал.

Детальніше про вибори в Україні і войовничих планах Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": Є реальна небезпека, що Росія піде на Одесу - американський генерал.