RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вибори в Україні: FT оцінив перспективи Тимошенко

Юлія Тимошенко має репутацію політика, який володіє великим мистецтвом політичного «виживання».

Про це йдеться у матеріалі The Financial Times, передає "Главком".

"Вона стверджує, що її досвід ведення переговорів з Володимиром Путіним допоможе їй завершити тліючу війну на східному кордоні України, розширивши переговори завдяки участі США і Великобританії – навіть якщо її минулі відносини з російським президентом роблять її об’єктом підозри деяких українців", - говориться в публікації.

У той же час, в коментарі FT заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря зазначив, що їй притаманна наполегливість і твердість характеру, завдяки чому вона може повернути довіру людей.

Втім, як зазначає видання, якщо минулого року Тимошенко упевнено очолювала рейтинги, то тепер ситуація для неї ускладнилась.

"Поява Володимира Зеленського, 41-річного коміка без політичного досвіду, зменшили і її надії, і надії Петра Порошенка, чинного президента, який бажає переобрання", - йдеться у статі.

Багато спостерігачів вважали, що її кар’єра підійшла до кінця, коли Тимошенко не вдалося виграти вибори після звільнення з в’язниці в 2014 році. "Вона повернулася до школи, – додав Немиря. – І це не просто гарні слова, гасла, і все таке. Вона дійсно працювала з документами, у робочих групах".

У своєму прагненні повернути позиції, за словам видання, Тимошенко вдається до обіцянок, орієнтованих на виборців старшого віку: скорочення цін на газ вдвічі, підвищення пенсій втричі і повернення заощаджень радянським вкладникам. Такі гасла насторожили інвесторів, які побоюються, що це може поставити під загрозу критичну фінансову допомогу від МВФ.

"Тому західні прихильники та інвестори України вважають, що Тимошенко повинна буде вибирати між здійсненням своїх обіцянок та заспокоєнням МВФ, чия підтримка залежить від реформи комунального сектору", - пишуть журналісти, додаючи, що керуючий директор МВФ Крістін Лагард після зустрічі з Тимошенко минулого місяця сказала, що вона "підкреслила нагальну необхідність для України зберегти здобутки, досягнуті у відновленні макроекономічної стабільності, і продовжити глибші структурні реформи".