RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вибори в Україні: відомий журналіст назвав найгірший і найкращий сценарії по Донбасу

Українська влада повинна боротися за те, щоб люди пенсійного віку не вважали, що на Донбасі йде громадянська війна. Людей з такими думками має бути якомога менше.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Денис Казанський.

Говорячи про несподівану підтримку Юрія Бойка у першому турі виборів, журналіст зазначив, що роль у цьому міг зіграти візит політика в Москву.

"Це було розраховано на тих людей, які не бачать в цьому кроці нічого поганого. За Бойка проголосували близько 2 мільйонів чоловік. А хто сумнівається, що в Україні є 2 мільйони проросійськи налаштованих громадян? Ніхто – для всіх це очевидно. Плюс є величезна кількість людей пенсійного віку, які вважають, що у нас громадянська війна, Путін молодець, Крим пішов сам, тут фашизм, нацизм і так далі.

На жаль, є такі люди. Але їх не дуже багато – якщо це 10-15 відсотків, то не так вже й страшно. Це набагато менше, ніж було раніше. Тому потрібно боротися за те, щоб таких людей було якомога менше", - сказав він.

Казанський вважає, що Бойко був би згоден піти на всі умови Путіна, після чого на Донбасі міг наступити мир, але мир з окупаційними військами на нашій території.

"ОРДЛО перетвориться на територію, яка формально буде зафарбовуватися в українські кольори. Але там нічого не буде українського, можливо, крім гривні, яка повернеться туди в якості валюти. А так там пануватиме хаос, беззаконня і те ж саме, що зараз – легалізація незаконних бандформувань. Такий світ вони і пропонують", - зазначив журналіст.

За словами Казанського, інший варіант налагодити ситуацію - зачистити території військовим шляхом.

"Тоді теж настане мир. Приміром, якщо Україні вдасться дотиснути Росію в дипломатичному протистоянні, тобто змусити Росію в якийсь момент плюнути і піти з розорених районів Донецької та Луганської областей. Мовляв, "Бог з ними, нехай знімають санкції, і ми залишаємо цю територію Україні". Такий варіант може бути, але його набагато складніше домогтися – це дипломатичне протистояння, санкції, постійний тиск на Росію, очікування, у тому числі фінансові втрати. Але це не поразка і не капітуляція", - підкреслив він.

На думку журналіста, народ України не погодиться на капітуляцію, в якому б вигляді її не подали.

"Якщо українському народу спробують підсунути якогось троянського коня у вигляді ДНР-ЛНР, то почнеться черговий Майдан. І це не принесе мир. Будь-які спроби злити під Росію ситуацію на Донбасі лише призведуть до розколу в українському суспільстві – тут почнеться стрілянина на вулицях. Якщо хтось вважає, що таким чином можна домогтися миру, то це дуже небезпечна помилка. Таким чином, можна тільки помножити хаос і кровопролиття", - резюмував Казанський.

Повне інтерв'ю читайте в матеріалі "Апострофа": будь-який мир з Росією закінчиться хаосом і кровопролиттям - Денис Казанський.