RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Нацполіція порушила кримінальну справу через відео з Зеленським

Поліцейські перевірять можливу наявність загрози життю або здоров'ю кандидату в президенти Володимиру Зеленському, після публікації в соціальних мережах відеоролика, на якому його збиває вантажівка.

Про це повідомляє 11 квітня прес-служба Нацполіціі.

"За результатами моніторингу соціальних мереж, Національною поліцією виявлено факти розповсюдження відеоролика, в якому одного з кандидатів на пост президента України нібито збиває вантажівка", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що поліція відреагувала також на офіційну заяву штабу Зеленського, в якій рекомендовано посилити охорону через ймовірну загрозу життю в згаданому відеоролику.

За даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіціі відкрито кримінальне провадження за статтею ст. 346 Кримінального кодексу України - погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча.

Проводиться перевірка, в рамках якої поліція з'ясовує обставини появи цього відео і осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження.

Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, - з метою його видалення.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі обіграли ситуацію з підготовкою до дебатів між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським перед другим туром президентських виборів за допомогою "переозвучки" епізоду фільму Люка Бессона "П'ятий елемент".